سلطان یاقوت

شماره کوتاژ گمرک چیست؟

شماره کوتاژ گمرک چیست؟

ثبت اظهار نامه وارداتی و صادارتی هر کالایی در سامانه epl کوتاژ گمرکی نامیده می شود. با ثبت اظهار نامه در سامانه epl و قفل آن توسط سیستم شماره ای به شما تعلق می گیرد که مختص همان اظهارنامه و همان کالا می باشد که به آن سریال اظهار نامه یا شماره کوتاژ گفته می شود. در ادامه به توضیحات بیشتر در این خصوص می پردازیم با ما همراه باشید.

چگونگی دریافت شماره کوتاژ

همانطور که می دانید در زمان ترخیص کالا یکی از مهمترین مراحل، ثبت اظهار نامه می باشد. با توجه به الکترونیکی شدن روند تشریفات گمرکی اظهار نامه را در سامانه epl  ثبت می شود و به محض قفل شدن اطلاعات در این سامانه یک شماره اختصاصی به کالای اظهار شده تعلق می گیرد که به آن سریال اظهارنامه یا شماره کوتاژ می گویند. زین پس شما در گمرک برای پیگیری امور کالای خود باید این شماره کوتاژ را ارئه نمایید مامورین گمرکی نیز کالای شما را با این شماره کوتاژ شناسایی می کنند.

موارد استفاده کوتاژ در گمرک

هنگامی که مراحل ترخیص کالا به پایان رسید و شماره کوتاژ دریافت می شود. اگر این شماره برای محموله صادارتی مورد استفاده قرار بگیرد به آن کوتاژ صادراتی گفته می شود. لازم است بدانید که شماره کوتاژ یک عدد هشت رقمی است که از این شماره در تمام مراحلی که برای ترخیص کالا می باشد مانند زمان بازبینی کالا، پیگیری فرآیند تشریفات گمرکی کالا، برای دریافت مجوز ها تا زمان خروج و حمل کالا حتی از لحظه رسیدن کالا به انبار تا زمان ترخیص آن و حتی لحظه جابه جایی دوباره کالا و …. مورد استفاده قرار می گیرد.

ثبت شماره کوتاژ چگونه است؟

همانطور که گفته شد با ثبت اظهارنامه این شماره دریافت می شود و شما عزیزان با وارد کردن آن در اظهار نامه می توانید با شماره سریال آن نیز دست پیدا کنید. بعد از اینکه اطلاعات کالا، از حمل و نقل گرفته تا نوع بسته بندی و …. را در سامانه epl  ثبت کردید. شماره پرونده به همراه بارکد آن به شما داده می شود این شماره ثبت شده کوتاژ کالای شما می باشد که اگر برای کالای وارداتی باشد به آن کوتاژ وارداتی و اگر برای کالای صادراتی باشد به آن کوتاژ صادراتی گفته می شود و از طریق آن می توانید اظهار نامه خود را پیگیری نمایید.

نام های دیگر شماره کوتاژ

هر کالایی که برای خروج از کشور به مرحله ترخیص برسد در سیستم epl ثبت انظامی می شود و شماره ای منحصر به فرد دریافت می کند. که از آن برای انجام فرآیند صادارت و واردات استفاده می شود. این شاره با نام هایی همچون  شماره کوتاژ یا شماره سریال کوتاژ، سریال اظهار نامه یا شماره نقل قول نیز شناخته می شود.

علت تنظیم اظهارنامه و دریافت شماره کوتاژ چیست؟

شماره کوتاژ با هدفی برای کالاهای اظهار شده طراحی و تولید می شود به این صورت که با تنظیم اظهار نامه در سیستم و دریافت شماره کوتاژ تمامی کالاهای وارداتی و صادارتی کشور در یک سیستم مشخص ثبت می شود و گمرک به راحتی می تواند به بررسی کالاهای وارداتی و صادارتی بپردازد. کالایی که مشخصات آن در اظهار نامه ثبت شده با آنچه از گمرک ترخیص می شود مشخصات یکسانی دارد یا خیر.

همچنین با ارائه شماره کوتاژ می توان کالا را بعد از خروج و ترخیص نیز بازبینی کرد و به وسیله شماره کوتاژ می توان فرآیند ترخیص کالا را از صفر تا صد از جمله اخذ مجوزات و حمل و خروج کالا از انبار گمرک را پیگیری کرد. در تمامی این مراحل باید شماره هشت رقمی که از سامانه دریافت کرده اید را همراه خود داشته باشید تا تمامی مراحل را از طریق آن شماره پیگیری و رصد نمایید. با توجه به توضیحاتی که داده شد با داشتن شماره کوتاژ شما می توانید تمامی مراحل ترخیص و تشریفات گمرکی را پیگیری نمایید.

مدارک مورد نیاز برای تنظیم اظهار نامه

خوب همانطور که می دانید تنظیم اظهار نامه یکی یاز مهمترین مراحل برای ترخیص کالا می باشد و برای تنظیم آن به مدارک کامل کالا نیاز است از جمله مدارک مورد نیاز برای تنظیم اظهار نامه می توان به: کارت بازرگانی ، بارنامه ، بیمه نامه، ترخیصیه، گواهی خرید کالا فاکتور های خرید و فروش ، مجوز های ثبت سفارش و سایر مجوز های مورد نیاز کالا و …… اشاره کرد.  بعد از تنظیم اظهارنامه مبلغی برای ثبت آن بر اساس نوع کالا تجاری و بازرگانی دریافت می شود. که این مبلغ باید توسط صاحب کالا و یا نماینده قانونی وی پرداخت شود. بعد از آن مراحل کنترل کالا و بررسی آن توسط بازرسان گمرک صورت می گیرد. و در صورت عدم مغایرت ترخیصیه کالا صادر می شود.

بیشتر بخوانید :

 

4.7/5 - (3 امتیاز)