سلطان یاقوت

اظهار کننده کیست و اظهار کالا وارداتی و صادراتی یعنی چه؟

اظهار کننده کیست

در جواب سوال اظهار کننده کیست باید گفت اظهار کننده کالا صاحب کالا و یا نماینده قانونی وی می باشد که کالا را بر اساس قانون به گمرک اظهار می کند.

اظهار کالا چیست؟

اظهار کالا به طور کلی یعنی معرفی کالا توسط شرکت ترخیص کالا یا ترخیص یا یا خود صاحب کالا به گمرک و مراجع قانونی در اظهار نامه معمولا مشخصاتی که گمرک برای انجام رویه گمرکی کالا نیاز دارد را باید طبق خواسته گمرکی اظهار نامه پر شود. در اینجا به پاسخ اظهار کننده کیست نیز می توان اینگونه پاسخ داد که اظهار کننده کسی است که از زمان ورود کالا به دروازه های گمرک کشور اقداماتی را برای آزاد سازی کالا و گردش در بازار عرضه محصول انجام می دهد.

 

اظهار کننده

اظهار کالا چه زمانی انجام می شود؟

اظهار نامه زمانی پر شده و به گمرک ارائه می شود که کالا وارد مرزهای کشور شده و می خواهند کالا را با انجام تشریفات گمرکی از مرز وارد و یا خارج ( بر حسب  وارداتی و یا صادراتی بودن کالا ) کنند. پس از خارج شدن کالا از گمرک دیگر گمرک نظارتی بر روی کالا نخواهد داشت. شما عزیزان برایدر یافت اطلعات در خصوص اینکه اظهارکننده کیست و همچنین  آموزش اظهار گمرکی کالا می توانید با دقت ادامه این مطلب را بخوانید.

اظهار نامه گمرکی چیست؟

هرنوع از اطلاعاتی که مورد قبول گمرک برای ترخیص باشد و جزئیات مورد نظر گمرک را بیان کند را اظهار گمرکی کالا می گویند. حتی می توان به صورت الکترونیکی کالای مورد نظر را اظهار کرد که به آن اظهارنامه الکترونیکی می گویند. همچنین اگر مسافری برای انجاک امور ترخیص کالا بخواهد اقدام کند به آن مسیر سبز و یا مسیر قرمز گفته می شود.

اظهار کالا چیست؟

نظام جدید عملیات گمرکی چگونه است؟

در نظام جدید عملیات گمرکی بدون هیچ رفت و آمد زایدی قابل انجام است در واقع تمام آن روش های دستی و کاغذی تا حد بسیار زیادی کنار گذاشته شده است. اظهار نامه الکترونیکی گمرک یکی از روش های نوین در ترخیص کالا و تنظیم اظهارنامه می باشد. اظهار الکترونیکی کالا در گمرک تا زمان صدور پروانه گمرکی از دور قابل انجام است مگر در مواردی که نیاز به ارزیابی از نزدیک کالا و مدارک داشته باشد. این روش های الکترونیکی علاوه بر دقت و شفافیت مطلوبی که دارد به عنوان دستاوردی مهم در تجارت فرامرزی شناخته می شود.

دور اظهاری چیست؟

انجام تشریفات گمرکی که منجر به ترخیص کالا از گمرک می شود نیاز به ارائه اطلاعات کالا و یا جزئیاتی که برای گمرک مهم می باشد خواهد داشت. شما عزیزان به استفاده از سامانه هوشمند جامع گمرکی می توانید از شیوه دور اظهاری الکترونیکی استفاده نمایید وعملیات واردات و یا صادارت و حتی ترانزیت کالا را به انجام برسانید. با استفاده از شیوه دور اظهاری و انجام عملیات وتکمیل اظهار نامه سند SAD برای شما صادر خواهد شد. در این روش اول پیش اظهاری و بد اظهار نامه الکترونیکی به وجود می آید.

اظهارحمل چیست؟

در اظهارنامه باری اطلاعات کالا در زمان حمل و نقل کالا ورود و یا خروج وسایل نقلیه ارائه می شود که به آن اظهار حمل نیز گفته می شود. این اطلاعات شامل تمامی مشخصات کالا و محموله وارداتی و یا صادراتی عبور کرده از مرز می باشد. این مشخصات شامل نوع کالا، تعداد کالا، تعداد بسته های کالا، وزن کالا، و ….. می باشد. اظهار نامه بار معمولا به فهرست کل کار مرتبط می باشد. در برخی از موارد با آن اظهار نامه محموله نیز گفته می شود.

نحوه دریافت کوتاژ؟

کوتاژ یکی ازمراحل بعد از تنظیم اظهار نامه است که بعد از ثبت اظهار نامه کالای وارداتی و یا صادراتی کد با نام EPL به شما داده می شود و می توان با آن به استعلام کالا پرداخت. ثبت اظهار نامه در سیستم مکانیزه منحصر به فرد است و به آن کوتاژ گفته می شود.

اظهار کالا وارداتی و صادراتی یعنی چه؟

 

نحوه اظهار کالا در گمرک

برای اظهار کالا در گمرک نیاز به مدارکی خواهیم داشت اولین مدرک قبض انبار است که بدون آن نمی توان به اظهار کالا اقدام کرد مدارک بعدی که می توان به آنها اشاره کرد: بارنامه، بیمه نامه، اینویس، پروفرما، مجوزات، مدارک کارشناسی و بازرسی کالا، کارت بازرگانی و ….. است. با توجه به تمامی توضیحاتی که در متن بالا ارائه شد حال به راحتی می توان به سوال اظهار کننده کیست و اظهار کالاهای وارداتی و صادراتی چگونه است پاسخ داد.

اگر می خواهید در مورد ترخیص کالا  و ترخیص کار بیشتر بدانید می توانید به مقالات سلطان یاقوت در این حوزها مراجعه بفرمایید.

بیشتر بخوانید :