سلطان یاقوت

ترخیص خوراک دام از گمرک

ترخیص خوراک دام از گمرک

فرآورده‌های گوشتی و دامی، از مهم‌ترین منابع تغذیه انسان‌ها به شمار می‌روند؛ به همین دلیل تامین خوراک و ویتامین‌های مورد نیاز این حیوانات در اولویت هر کشوری قرار دارد. در ایران نیز محصولات باکیفیت لازم جهت تغذیه دام‌ها از طریق واردات تامین می‌شوند. اینگونه محصولات وارداتی، جهت افزایش شیردهی، پروار کردن و تولید مثل حیوانات دامی کاربرد فراوان دارند. از آن‌جا که سالانه سهم زیادی از واردات کشور ما به خوراک دام‌ها اختصاص می‌یابد، ترخیص خوراک دام از گمرک نیز از اهمیت بالایی برخوردار می‌گردد. برای ترخیص خوراک دام از گمرک، اخذ مجوزات خاص از سازمان بهداشت و سازمان جهاد کشاورزی ضرورت داشته و علاوه بر آن‌ها، دستورالعمل‌هایی نیز وجود دارد که شخص ترخیص کار ملزم به رعایت آن‌هاست. در ادامه مقاله به بررسی اوضاع تجاری خوراک دام در ایران و شرح مجوزات و تعرفه گمرکی جهت ترخیص خوراک دام پرداخته‌ایم.

 

خوراک دام شامل چه محصولاتی است؟

از گیاهان و مواد دیگر جهت تغذیه دام‌ها برای تولید محسولات دامی باکیفیت در دامداری‌ها استفاده می‌شود. مهم‌ترین منابع تامین خوراک دام‌ها عبارتند از:

  • سویا دامی
  • ذرت دامی
  • جو دامی
  • گندم دامی
  • سبوس گندم
  • کاه کلوش باقیمانده پس از برداشت گندم و جوی کاشته شده
  • یونجه
  • ویتامینهای مکمل غذایی دام
  • کنجاله‌ها
  • گلوتن‌ها

واردات خوراک دام

بطورکلی هر کشوری جهت پیشرفت و توسعه اقتصادی، در تلاش است تامین خوراک دام‌ها را توسط تولیدات داخلی تامین کند. در کشور ما به دلیل وجود مشکلاتی همچون کاهش بارندگی در دهه‌های اخیر و بروز خشکسالی بی‌سابقه، سیاست‌گذاری‌های غلط، مدیریت ناکارآمد، هزینه‌های چشم‌گیر تولید و همچنین بحران کم‌آبی سبب شده‌اند تا بخش زیادی از خوراک دامی از طریق واردات از کشورهای خارجی تامین شود. همچنین پرورش نهاده‌های دامی همچون ذرت، بسیار آب‌بر بوده و برای کشور ما صرفه اقتصادی ندارد؛ در نتیجه بخش اعظم ذرت دامی مورد مصرف داخلی، از سایر کشورها خریداری می‌شود.

به علت اهمیت سالم بودن خوراک دامی در جلوگیری از بروز و شیوع بیماری در دام‌ها، محصولات وارداتی که در این دسته جای می گیرند، قبل از اخذ مجوز ورود مورد آزمایشاتی از سوی سازمان بهداشت قرار خواهند گرفت. در این آزمایشات میزان فاکتورهای خاصی مانند میزان پروتئین، چربی، رطوبت، فیبر و … در محصول کنترل شده و در صورت مورد تایید بودن، اجازه ورود آن‌ها به داخل کشور صادر می‌شود. همچنین سخت‌گیری‌های زیادی از سوی سازمان جهانی برای واردات و صادرات اینگونه محصولات، همچون قانون ضدعفونی کردن محموله‌ها برای پیشگیری از شیوع ویروس گرونا در نظر گرفته شده است.‌

بزرگ‌ترین مبداء‌های وارداتی نهاده‌های دامی به کشور ما، عبارتند از: روسیه، اوکراین، قزاقستان، آرژانتین، هند، برزیل، کامرون و رومانی. جنگ اخیر میان اوکراین و روسیه که دو منبع مهم تامین‌کننده غلات در کشور ما محسوب می‌شوند، سبب ایجاد اختلالات و مشکلاتی در تامین خوراک دامی کشور شد.

 

ضوابط تخصیص ارز به واردات نهاده‌های دامی

نهاده‌های دامی در گروه اول از گروه‌های کالایی واردات جهت تخصیص ارز قرار گرفته و مشمول ارز 4200 تومانی می‌باشند. واردات خوراک دامی در شرایط حال حاضر کشور، با کنترل دستگاه‌های نظارتی و امنیتی صورت میگیرد و مطابق هماهنگی وزارت جهاد با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هرگونه احتکار و خرید و فروش نهاده‌های کشاورزی از جمله خوراک دام در خارج از بازارگاه کشاورزی، قاچاق بوده و با همکاری پلیس فتا با آن مقابله شود.

مجوزهای لازم جهت ترخیص خوراک دام از گمرک

جهت ترخیص خوراک دام از گمرک جمهوری اسلامی ایران، دریافت مجوزهای زیر از سازمان‌های مربوطه الزامی است:

  • مجوز فنی سازمان دامپزشکی
  • مجوز فنی وزارت جهاد کشاورزی-اعلام تاریخ اعتبار
  • نیاز به شناسه کالا
  • مجوز ارزی وزارت جهاد کشاورزی-تخصیص ارز

 

تعرفه گمرکی جهت ترخیص خوراک دام

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص ذرت دامی 10059010 است که دارای حقوق ورودی 1% و اولویت کالایی 21 می‌باشد.

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص جو دامی 10039000 است که دارای حقوق ورودی 1% و اولویت کالایی 21 می‌باشد.

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص گندم دامی 10019910 است که دارای حقوق ورودی 5% و اولویت کالایی 4 می‌باشد.

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص یونجه به صورت زبره و به هم فشرده به صورت حبه 12141000 است که دارای حقوق ورودی 1% و اولویت کالایی 22 می‌باشد.

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص کنجاله سویا 23040000 است که دارای حقوق ورودی 7% و اولویت کالایی 21 می‌باشد.

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص خوراک دام جایگزین شونده شیر دامی 19019010 است که دارای حقوق ورودی 1% و اولویت کالایی 21 می‌باشد.

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص فرآورده‌ها از انواعی که برای تغذیه حیوانات مورد استفاده قرار می‌گیرد، 2309 است.

* واحد اندازه‌گیری جهت محاسبه تعرفه گمرکی تمام کالاهای ذکر شده در این قسمت برحسب کیلوگرم است.

 

خدمات شرکت سلطان یاقوت درخصوص ترخیص خوراک دام از گمرک

شما تاجران و بازرگانان گرامی می‌توانید جهت کسب آگاهی دقیق از تعرفه و مجوزهای لازم برای ترخیص محصول مورد نظر خود با کارشناسان ترخیص کار شرکت سلطان یاقوت تماس گرفته و از مشاوره رایگان و تجارب آن‌ها بهره‌مند شوید. شرکت سلطان یاقوت آماده خدمت‌رسانی به شما عزیزان در خصوص انجام صفر تا صد مراحل ترخیص خوارک دام از گمرک می‌باشد.

تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034

بیشتر بخوانید :

5/5 - (1 امتیاز)