سلطان یاقوت

شرایط ترخیص کالا با ارز متقاضی (راهنمای کامل)

ترخیص کالا با ارز متقاضی

ترخیص کالا با ارز متقاضی از سال 97 وجود دارد ولی به تازگی در سامانه جامع تجارت به صورت عملیاتی بوجود آمده و امکان استفاده از آن می باشد.

 

ارز متقاضی چیست

ارز متقاضی چیست

ارز متقاضی بعد از اعلام تک نرخی شدن قیمت دلار که شوک بدی به بازار اقتصادی وارد شده به وجود آمد. بر اساس اسن طرح افرادی که به دنبال خرید دلار برای مصارفی غیر از مصارف رسمی هستند می توانند به خرید ارز متقاضی اقدام نمایند. به تعریف ساده تر می توان گفت که ارز متقاضی با توجه به مقررات کشور و با درخواست فرد متقاضی از طریق بانک وارد کشور می شود. وارد ارز متقاضی به نوعی گشایش اعتبار نیز محسوب می شود.

چگونگی ترخیص کالا با ارز متقاضی

همانطور که که بالا به آن اشاره شده واردات و ترخیص کالا با ارز متقاضی یکی از انواع وارداتی است که از طریق ارز متقاضی انجام می گیرد. و تنها تفاوت آن با ارز بانکی در تامین وجوه اعتبار اسنادی می باشد. با توجه به این قضیه برای آن قسمت از اعتبار اسنادی که به روش ارز متقاضی تهیه می شود فرد تاجر یا وارد کننده نیازی به تعهد نامه ای که بر اساس آن اصل پروانه گمرکی کالا را تحویل دهد ندارد.

شرکت سلطان یاقوت

شرکت سلطان یاقوت با تجربه بیست ساله آماده ارائه خدمات ترخیص کالا و تجارت و بازرگانی می باشد. ترخیص کار ان و پرسنل زبده این شرکت امور حمل و نقل و ترخیص کالای شما از گمرک را در سریعترین زمان ممکن با حداقل قیمت انجام می دهند. از سری خدمات این شرکت تجاری و بازرگانی: ثبت سفارش، خرید کالا، حمل و نقل، ترانزیت و ترانشیپ کالا، اخذ مجوزات لازم، دریافت پته گمرکی ، دریافت برگ سبز و ….. می باشد. شما عزیزان برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به صورت رایگان با کارشناسان این شرکت تجاری و بازرگانی تماس بگیرید.

انواع ارز متقاضی

ارز متقاصی و ترخیص کالا با آن تفسیر های متفاوتی دارد. از انواع آن می توان به چند مورد زیر اکتفا کرد. ارز متقاضی ترخیص کالا ارزی است که حاصل صادرات کالا به خارج از کشور باشد. دومین مورد می توان به این موضوع اشاره کرد که ارز متقاضی ارزی است که بین بانکی نبوده و و از بازر مناطق فرعی نیز بدست نیامده باشد. برای مورد سوم ارز متقاضی ارزی است که به صورت حواله هایی از کشور های خارجی به کشور وارد شده باشند و یا اسکناس هایی که به حساب های ارزی مشتریان وارد واریز شده باشد. مورد چهارم ارز متقاضی ارزی است که از گشایش اعتبارات اسنادی داخلی ارزی که بر اساس قوانین و مقررات خاصی به دست رسیده است حاصل شود. مورد پنجم هم حواله هایی که بین بانک ها بوده و منشاء ارزی آنها برای خارج از کشور می باشد اما در هنگام حواله شد برچسب ارز متقاضی به آن خورده می شود.

انواع ارزهای متقاضی

واردات یا ترخیص کالا با ارز متقاضی چگونه است

دولت در حال حاضر واردات 82 قلم از کالاها با ارز مبادله ای را ممنوع اعلام کرده است اما همین کالاها را می توان با استفاده از ارز متقاضی وارد و از گمرک ترخیص کرد. این کالاها شامل:

  • شن و ماسه با درصد سلیس 95
  • سنگ
  • ماسه سنگ
  • سنگ اکسین
  • انواع سنگ های ساختمانی
  • زغال سنگ های قیری
  • گلوله زغال سنگ
  • سوخت جامد
  • شمش مفتول سازی شده
  • انواع خاک ها رنگی
  • و …..

می شود.

قوانین و مقررات واردات و ترخیص کالا با ارز متقاضی

واردات و صادرات و ترخیص کالا به صورت کلی دارای قوانین و مقرراتی می باشد. واردات و صدرات با ارز متقاضی نیز قوانین خاص خود را دارد. اول اینکه بر طبق قوانین و مقررات کشور علاوه بر استفاده از ارز متقاضی برای واردات کالا باید از ابزار های متدوال در سیستم بانکی مثل حواله، ثبت سفارش، برات اسنادی، گشایش انواع اعتبارات اسنادی برای واردات با ارز متقاضی استفاده نمایید. دومین مورد انجام ثبت سفارش در سیستم وازرت صمت می باشد. مورد بعدی اخذ تعهد ارائه پروانه ترخیص کالا و جریمه عدم ارائه نیز یکی دیگر از از دیگر قوانین و مقررات ترخیص کالا با ارز متقاضی می باشد.

قوانین ترخیص کالا با ارز متقاضی

شروط واردات با ارز متقاضی

با آزاد کردن واردات با ارزمتقاضی شاید به این فکر افتاده باشید که می توان به راحتی برای ترخیص هر کالایی اقدام کرد اما خیر به این نکته توجه کنید که فقط واردات مواد اولیه کارخانجات تولیدی و قطعات مورد نیاز کارخانه ها امکان پذیر است آنهم در صورت رعایت کردن قوانین و مقرراتی که در بالا به آن اشاره شد.

واردات اجناس با ارز متقاضی

بیشتر بخوانید :

5/5 - (1 امتیاز)