سلطان یاقوت

ترخیص ذرت از گمرک

ترخیص ذرت از گمرک

یکی از پرمصرف‌ترین غلات در جهان ذرت است و همچنین ذرت دامی در صنعت دام‌پروری و پرورش طیور نیز اهمیت بالایی دارد. ذرت پس از گندم، دومین منبع تغذیه برای انسان‌ها به شمار می‌رود. تغییرات آب و هوایی در کره زمین، موجب کاهش بارش باران، افزایش دما و ایجاد موج‌های گرمایی و سرمایی در جهان شده است. از طرفی دیگر ذرت یک گیاه آب‌بر است؛ یعنی برای رشد و پرورش نیاز به آب بیشتری نسبت به سایر گیاهان دارد. تغییرات اقلیمی کره زمین بر آب‌ و هوای کشور ایران نیز تاثیر گذاشته و سبب بروز خشکسالی‌های بی‌سابقه و کاهش تولید محصولات کشاورزی در سال‌های اخیر شده است. از این رو تولیدات داخلی غلات همچون ذرت جهت تامین مصارف بالای دامی آن کافی نبوده و سالانه مقدار زیادی از این محصول از کشورهای دیگر خریداری می‌شود. به جهت اهمیت سلامت و تازگی ذرت دامی در تولید محصولات دامی با کیفیت، فرآیند ترخیص این محصول از گمرک بسیار تخصصی بوده و نیازمند اخذ مجوزات گوناگون می‌باشد که در ادامه مقاله به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

 

واردات ذرت در ایران

دانه ذرت به عنوان یک غلات با ارزش غذایی بالا، مصارف انسانی و دامی زیادی دارد. در داخل کشور ما تولید ذرت با تناژ بالایی انجام می‌شود؛ اما این مقدار به دلیل تقاضای بالای مراکز دامپروری و مرغداری، برای تامین نیاز ذرت دامی کافی نیست. واردات ذرت دامی یکی از مهم‌ترین موضوعات در کشور ماست؛ زیرا تغذیه دام‌ها و طیور جهت تهیه فرآورده‌های گوشتی باکیفیت از اهمیت بالایی برخوردار است. با توجه به مطالب ذکر شده، نتیجه می‌گیریم که عمده واردات ذرت در کشور ما به واردات ذرت دامی اختصاص یافته است.

واردات ذرت دامی به کشور

ذرت دامی، از مهم‌ترین منابع تغذیه حیوانات دامی و پرندگان به شمار می‌آید و جهت تولید فرآورده‌های دامی باکیفیت، تهیه ذرت مورد نیاز و درجه یک اهمیت بالایی دارد. در مبحث واردات ذرت دامی، باید به سلامت این محصول و عدم وجود باکتری و میکروارگانیسم‌های مضر در بافت ذرت، دقت شود. به همین جهت انجام آزمایش‌های پزشکی و بهداشتی . همچنین دریافت تاییدیه‌ها و گواهینامه های استاندارد جهت واردات و ترخیص آن الزامی می‌باشد.

پس از گسترش پاندمی ویروس کرونا، شرایط مبادله کالاهای تجاری در دنیا متحول شد. طی مدت کوتاهی، واردات بسیاری از کالاها ممنوع اعلام شد و پس از آن، جهت جلوگیری از ضربه اقتصادی بیشتر به کشور، واردات تنها با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی انجام میشد. اکنون نیز قوانین و مقررات نسبت به قبل تغییر کرده و حساسیت کشورها در مبادلات تجاری بالا رفته است. برای مثال ضدعفونی کردن تمامی محموله‌ها جهت پیشگیری از شیوع مجدد ویروس کرونا در تمام گمرکات الزامی است.

مهم‌ترین مبداء‌های وارداتی کشور ما جهت خرید ذرت دامی، کشورهای اوکراین، روسیه، برزیل، هندوستان، ترکمنستان، سوئیس و آذربایجان می‌باشند. . باتوجه به اینکه ذرت دامی از کدام یک از مرزهای ایران وارد کشور می شود، صدور مجوزهای مربوطه از همان استان انجام می‌گیرد. اعتبار مجوز واردات ذرت دامی تا حداکثر یک سال است و تا سه ماه بیشتر هم قابل تمدید می‌باشد.

شرایط ویژه برای واردات و ترخیص ذرت دامی

همانطورکه اشاره شد، واردات منابع تغذیه دامی باید مطابق دستورالعمل‌های سازمان استاندارد صورت بگیرد. این محصولات پیش از ورود به کشور باید مورد آزمایشات کنترل کیفیت قرار بگیرند. همچنین جهت صدور مجوز ترخیص آن از گمرک نیز بررسی نمونه‌برداری‌ها جهت تایید سلامت محصول الزامی است. در کشور ما جهت کنترل کیفیت ذرت و همچنین دیگر نهادهای دامی، استاندارهای ملی تعیین شده که اگر تمام تمام فاکتورهای مشخص شده مورد تایید مراکز بهداشتی باشند، محصول می‌تواند وارد کشور شود. بعضی از ویژگی‌های مورد نیاز برای تایید کیفیت ذرت دامی وارداتی عبارتند از:

  • مقدار رطوبت: حداکثر 14
  • مقدار چربی: حداقل 3.5
  • مقدار پروتئین: حداقل 8
  • مقدار درصد سالمونلا: منفی
  • مقدار کلسیم: حداقل 3 درصد وزنی
  • مقدار فسفر: حداقل 29 درصد وزنی

 

مجوزهای لازم جهت ترخیص ذرت از گمرک

جهت ترخیص ذرت از گمرک، دریافت مجوزهای زیر از سازمان‌های مربوطه الزامی است:

  • مجوز فنی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای مصرف انسانی
  • مجوز فنی سازمان جهاد کشاورزی-اعلام تاریخ اعتبار
  • مجوز فنی سازمان دامپزشکی برای مصارف دامی یا کشاورزی
  • مجوز فنی سازمان حفظ نباتات جهت ترخیص بذر ذرت
  • مجوز فنی دفتر نمایندگی وزیر در امور ناریه وزارت صنعت، معدن و تجارت جهت ترخیص نشاسته ذرت
  • نیاز به شناسه کالا

 

تعرفه گمرکی جهت ترخیص ذرت از گمرک

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص ذرت خوراکی 10059090 است که دارای حقوق ورودی 4% و اولویت کالایی 25 می‌باشد.

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص ذرت دامی 10059010 است که دارای حقوق ورودی 1% و اولویت کالایی 21 می‌باشد.

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص نشاسته ذرت 35051090 است که دارای حقوق ورودی 5% و اولویت کالایی 23 می‌باشد.

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص ذرت شیرین 07104000 است که دارای حقوق ورودی 15% می‌باشد.

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص بذر ذرت 10051000 است که دارای حقوق ورودی 1% و اولویت کالایی 21 می‌باشد.

* واحد اندازه‌گیری تمام تعرفه‌های ذکر شده، برحسب کیلوگرم می‌باشد.

* کشور دارنده تعرفه ترجیحی تمام تعرفه‌های ذکر شده، اتحادیه اقتصادی اوراسیا می‌باشد.

خدمات شرکت سلطان یاقوت در خصوص ترخیص ذرت از گمرک

شما تاجران و بازرگانان عزیز می‌توانید جهت ایجاد سهولت و بهره‌وری بیشتر در فرآیند ترخیص کالای خود از گمرک از خدمات شرکت سلطان یاقوت در امور تجاری بهره‌مند شوید. ارائه مشاوره رایگان از سمت ترخیص کاران باتجربه  و در صورت رضایت شما، انجام مراحل ترخیص کالا در کوتاه‌ترین زمان و با صرف کم‌ترین هزینه، از مزایای همکاری با شرکت سلطان یاقوت می‌باشد.

تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034

بیشتر بخوانید :

5/5 - (1 امتیاز)