سلطان یاقوت

ترخیص روغن موتور دریایی از گمرک

ترخیص-روغن-موتور-دریایی-از-گمرک

انواع روغن‌های دریایی و گریس در صنعت دریایی کاربردهای بسیاری دارند و  نقش موثری در توسعه آن ایفا می‌کنند. از روغن دریایی جهت مراقبت از موتورهای به کار رفته در وسایل نقلیه دریایی و افزایش بهره‌وری در موتورها استفاده می‌شود. این روغن‌ها تحت شرایط مخصوص و با ویژگی‌های منحصر به‌ فرد تهیه و تولید می‌شود تا بالاترین کارایی و بهترین عملکرد را در جهت افزایش عمر مفید کاری موتورهای دریایی داشته باشند. روغن دریایی به عنوان محصولی با ویژگی‌های جدید، هم‌زمان با گسترش صنعت حمل و نقل دریایی توسط شرکت‌های تولیدکننده فعال در این زمینه تولید شد. هدف از تولید این محصول، مراقبت موتورهای کشتی‌ها در برابر سایش مکانیکی، کاهش خوردگی در اثر سرما، کاهش نیاز به تعمیرات، ایجاد کارایی بالاتر و در یک کلام، افزایش طول عمر موتورهای دریایی بود. جهت واردات روغن موتور دریایی از شرکت‌های تولیدکننده خارجی و همچنین ترخیص آن از گمرک، قوانین و مقررات خاصی از سوی اداره گمرک در نظر گرفته شده است که رعایت نکردن آن‌ها منجر به بروز مشکلات متعددی در زمینه خروج کالای شما از گمرک خواهد شد. اطلاعات بیشتر درخصوص ترخیص روغن موتور دریایی از گمرک در ادامه مقاله آورده شده است.

موتور دریایی و انواع آن

به موتورهای به کار رفته در انواع وسیله نقلیه دریایی از جمله قایق، کشتی و لنج، موتور دریایی گفته می‌شود. موتورهای دریایی تامین نیروی حرکتی کشتی را برعهده دارند و از سوخت دیزل کیفیت پایین با گوگرد بالا که حدودا 2 تا 5 درصد وزنی می‌باشد استفاده می‌کنند. البته کیفیت سوخت‌های مصرفی در موتورهای دریایی در کشورهای مختلف و بنا به قوانین آن منطقه متفاوت می‌باشد. به این دلیل که هزینه سوخت موتور دریایی بخش قابل ملاحظه‌ای از هزینه‌های اصلی کشتی‌ها را تشکیل می‌دهد، طراحان انواع موتور دریایی به عملکرد بهتر موتور دریایی و کاهش مصرف سوخت آن اهمیت زیادی می‌دهند. این دو مورد نشان‌دهنده جایگاه باارزش و افزایش تقاضا برای روغن موتور دریایی در جهت روانکاری بهتر و موثرتر موتور دریایی هستند.

در کشتی‌ها و سایر وسیله‌های نقلیه دریایی جهت تامین نیروی حرکتی، از دو نوع موتور استفاده می‌شود:

  • موتورهای دوزمانه با سرعت پایین که به موتور کراس هد معروف می‌باشند.

در این نوع موتور دریایی، از دو روغن یکی در قسمت سیلندر و یکی در قسمت میل لنگ به طور هم‌زمان استفاده می‌شود.

  • موتورهای چهارزمانه با سرعت متوسط که به موتور ترانک پیستون دریایی معروف می‌باشند.

این موتور دارای یک مخزن مشترک برای روغن مورد نیاز سیلندر و میل لنگ است. این موتورها در مقایسه با موتور دوزمانه از کاربرد بیشتری برخوردارند.

 روغن موتور دریایی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

موتورهای به کار گرفته شده در صنعت از جمله صنایع دریایی، از نوع احتراق داخلی با بازده حرارتی بالا هستند و به دلیل کیفیت پایین سوخت مصرفی، باید از روغن موتور دریایی با کیفیت در آن‌ها استفاده شود تا عملکرد بالای کشتی و موتور آن حفظ شود. این روغن‌ها خاصیت روان‌کنندگی برای موتور دریایی را ایفا کرده و از خوردگی و زنگ‌زدگی آن‌ها در برابر رطوبت و آب دریا و باران جلوگیری می‌کنند.

شرکت های استاندارد با توجه به کارایی روانکارها در کاهش اصطکاک، اکسیدشدن و جلوگیری از رسوب، خوردگی و سایش موتور به اعلام استاندارد می پردازند. این شرکت‌ها، برای موتورهای دریایی استاندارد ثابتی را تعریف نکرده‌اند. نبود استاندارد به دلیل مدت زمان آزمایش بالای این موتورها است که حداقل به 5 هزار ساعت یعنی یک سال زمان نیاز دارد. شرکت‌های موتور سازی معمولا نوع روغن موتور مجاز برای موتور خود را اعلام می‌کنند. نوع روان کننده مورد استفاده برای موتور دریایی در نقاط مختلف جغرافیایی متفاوت است و براساس نوع آب و هوای آن کشور طراحی می‌شود.

موتورها پس از طی مدتی، اثرات مخربی بر روی روغن موتور می‌گذارند؛ برای مثال می‌توان به رسوب گیری، آلوده شدن، بالا رفتن غلطت و کاهش مقدار روغن اشاره کرد. این اثرات مخرب سبب درگیر شدن رینگ ها، خوردگی و سایش و … می‌شوند که همین مسئله اهمیت استفاده از روغن با کیفیت را دو چندان می‌کند.

صادرات و واردات روغن موتور دریایی

از آنجا که روغن موتور دریایی در صنعت دریایی نقش به‌سزایی ایفا می‌کند، تولیدکنندگان بزرگی در سراسر دنیا بر روی تولید روغن موتور دریایی باکیفیت جهت تامین نیاز داخلی بازار خود و توزیع آن به کشورهای دیگر تمرکز داشته‌اند. کشورهای مهم دنیا از نظر تولیدات روغن موتور دریایی به ترتیب عبارتند از آمریکا، بریتانیا، هلند، انگلستان، چین، فرانسه، ژاپن و روسیه. همچنین 10 کشور برتر در رتبه‌بندی صادرات روغن دریایی کشورهای آمریکا، روسیه، هلند، سنگاپور، کره جنوبی، هندوستان، چین، بلژیک، مالزی و تایوان می‌باشند.

صنعت دریایی در ایران به‌ جهت خط ساحلی گسترده و نزدیکی به دریا از شمال و جنوب، از گذشته اهمیت ویژه‌ای داشته و تقاضا جهت به‌روزترین تجهیزات این صنعت روز به روز در حال افزایش است. پس از احداث پالایشگاه تولید روغن آبادان در سال 1328 و گسترش واحدهای آن، ظرفیت ایران در تولید روغن موتور دریایی چند برابر شد؛ اما به هر حال تولیدات داخلی پاسخگوی صد در صدی نیاز صنعت دریایی نیستند. بخشی از نیاز کشورمان به انواع روغن دریایی ازجمله روغن موتور دریایی از طریق واردات از کشورهای امارات متحده عربی، آلمان، ترکیه، ایتالیا، فرانسه، کره جنوبی و قطر تامین می‌شود.

تعرفه گمرکی جهت ترخیص روغن موتور دریایی

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص روغن موتوری که میزان مواد نفتی آن 70% یا بیشتر باشد، در ردیف 27101910 قرار می‌گیرد که دارای حقوق ورودی 32% و اولویت کالایی 25 است و به صورت کیلویی محاسبه می‌شود.

خدمات شرکت سلطان یاقوت در خصوص ترخیص روغن موتور دریایی

جهت همکاری و کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ترخیص روغن موتور دریایی از گمرک می‌توانید با کارشناسان ترخیص کار شرکت سلطان یاقوت تماس بگیرید.

تلفن های تماس: 09121995406 –  02128111034

بیشتر بخوانید :