تعیین مسیر های گمرکی
تعیین مسیر های گمرکی یکی از مراحل ترخیص کالا و از مهمترین مراحل در بررسی و بازرسی کالاها می باشد و بر اساس مدارک ارائه شده و مطابقت آن با کالاها مسیرهای گمرکی برای ترخیص کالا مشخص و صاحب کالا و یا نماینده وی می توانند برا ترخیص اقدام نمایند. انواع مسیرهای گمرکی را در ادامه توضیح خواهیم داد.
مراحل دریافت مسیر گمرکی برای ترخیص کالا
مراحل دریافت مسیر گمرکی کالا همان مراحل ترخیص کالا می باشد که در مقاله های قبلی توضیح دادیم. به طور کلی برای ترخیص هرکالایی از گمرک باید اظهار نامه آن را تنظیم نمایید. در قرن اخیر با توجه به الکترونیکی شدن امور از طریق سامانه epl اقدام به دور اظهاری کالا و ثبت بارنامه می کنید. با دور اظهاری به صورت الکترونکیی و خیلی راحتتر می توانید مراحل ترخیص کالا را پیگیری نمایید. پس از ثبت نهایی اظهار نامه در سامانه شماره کوتاژ کالایتان ظاهر می شود که برای بررسی سایر مراحل تشریفات گمرکی باید آن را یادداشت نمایید. در هنگام پر کردن فرم اظهارنامه باید دقت کافی را به کار ببرید زیرا بعد تکمیل آن باید هزینه های حقوق ورودی کالا را پرداخت نمایید و یک اشتباه منجر به پرداخت دوباره این مبلغ می شود.
بعد از اتمام این مراحل سیستم گمرک و بازرسان آن به بررسی کالای شما می پردازند و مشخص می شود که کالای شما در کدام یک از سه مسیر سبز، زرد، قرمز از گمرک برای ترخیص قرار می گیرد. اگر مسیر ترخیص کالای شما سبز باشد به راحتی می توانید با ارائه برگه ترخیصیه به انبار گمرک اقدام به ترخیص کالا نمایید. اگر مسیر ترخیص کالای شما زرد باشد باید از سامانه epl درخواست نوبت برای کارشناس کنید و اگر مسیر ترخیص کالای شما قرمز باشد گمرک شما را به یک ارزیاب حضوری برای رفع مشکل در گمرک اراجاع می دهد. در نهایت بعد اتمام این مراحل باید به دایره صندوق گمرک مراجعه کرده و بعد از پرداخت هزینه های احتمالی پروانه گمرکی صادر شده را دریافت نمایید.
سری عوامل تاثیر گذار در تعیین مسیر های گمرکی چیست؟
همانطور که متوجه شدید برای تعیین مسیر های گمرکی با توجه به مدارک ارائه شده صاحب کالا و نماینده قانونی وی تصمیم گرفته می شود و از سری عواملی که تاثیر مستقیم در تعیین این مسیر ها دارد می توان به: کشور مبدا در واردات کالا به کشور اشاره کرد زیرا واردات از برخی از کشور های دارای قوانین و مقررات خاص خود است که اگر به آنها اشراف نداشته باشید در گمرک با مشکل مواجه خواهید شد. مورد بعدی که در تعیین مسیرهای گمرکی کالا موثر است مدارک مربوط به صاحب کالا می باشد که آیا دارای امور تجارت و بازرگانی تخلفی کرده و یا دیرکرد هایی در پرداخت مالیات ها داشته یا خیر. از موارد بعدی موثر در تعیین مسیر های گمرکی کالا می توان به ارزش کالا، نو و یا دست دوم بودن کالا و همچنین نوع معامله انجام شده بین طرفین خرید و فروش کالا اشاره کرد که مسئولین گمرک به بررسی آنها برای تعیین مسیر های گمرکی می پردازند.
مسیر سبز در ترخیص کالا چگونه تعیین می شود و دارای چه مزایایی است؟
یکی از موارد مهمی که باعث قرار گرفتن کالای شما در مسیر سبز ترخیص می شود داشتن کارت بازرگانی برای شرکت های تولیدی و عدم تخلف در زمان استفاده از کارت بازرگانی می باشد، همچنین خوش حسابی در تمامی امور مالیاتی از دیگر موارد مهم برای قرار گیری کالا در مسیر سبز گمرکی می باشد. به عنوان مورد مهم بعدی که موجب قرار گیری کالا در مسیر سبز گمرکی می شود می توان به عدم وجود هر گونه تخلف در اظهار نامه کالا اشاره کرد. از مزایای ترخیص کالا در مسیر سبز این است که این مسیر آسان ترین و سریعترین روش ترخیص کالا می باشد و بیشتر کالاهایی که از طریق مسیر سبز از گمرک ترخیص می شوند نیازی به داشتن استاندارد ندارد، همچنین با داشتن مسیر سبز در ترخیص کالا تا درب خروج کالایتان چک نمی شوند و تمامی مراحل ترخیص با سرعت نیم ساعته تا یکساعته انجام می شود.
مسیر زرد در ترخیص چگونه است؟
مسیر زرد نشان دهنده برخی دشواری ها نسبت به مسیر سبز در ترخیص کالا می باشد. در این مسیر به صورت فیزکی کالا را مورد بررسی قرار نمی دهند اما مدارک ارائه شده را دوباره و به دقت بررسی می کنند و ارزش گذاری و تعرفه گذاری کالا ترخیصی توسط کارشناسان به طور مجازی دوباره چک می شود. مسیر زرد معمولا برای کالاهایی که سابقه ترخیص در کمتر از سه ماهه گذشته را داشته باشند تعیین می شود و حتما به نوع کالا نیز بستگی دارد.
مسیر قرمز در ترخیص کالا نشان دهنده چیست؟
وقتی کالایی برای ترخیص در مسیر قرمز قرار می گیرد نسبت به مسیر های سبز و زرد دیرتر ترخیص می شود و روند طولانی تری را برای ترخیص طی می کند. کالایی که در مسیر قرمز قرار می گیرد نیازمند این است که برای ترخیص حتما باید تحت بازرسی به صورت فیزیکی قرار بگیرد. مسیر قرمز معمولا برای کسانی که به تازگی کارت بازرگانی خود را دریافت کرده اند تعیین می شود. همچنین اگر اسنادی که برای اظهار کالا ارائه شده مخدوش و غیر قایل بررسی باشد کالا در مسیر قرمز قرار می گیرد. به طور معمول کالاهایی که از نظر ارزشی لوکس به حساب بیایند و یا لوازم یدکی خودرو ها و همچنین پارچه ها برای ترخیص در این مسیر قرار می گیرند. لطفا قبل از اقدام به تجارت و بازرگانی کالایی با متخصصان این امر مشورت نمایید تا در زمان ترخیص به مشکل نخورید و کالایتان در کوتاه ترین زمان ممکن و با کمترین هزینه از گمرک ترخیص شود.
سلطان یاقوت
شرکت سلطان یاقوت با تجربه بیست ساله آماده ارائه خدمات ترخیص کالا و تجارت و بازرگانی می باشد. ترخیص کاران زبده این شرکت امور حمل و نقل و ترخیص کالای شما از گمرک را در سریعترین زمان ممکن با حداقل قیمت انجام می دهند. از سری خدمات این شرکت تجاری و بازرگانی: ثبت سفارش، خرید کالا، حمل و نقل، ترانزیت و ترانشیپ کالا، اخذ مجوزات لازم، دریافت پته گمرکی ، دریافت برگ سبز و ….. می باشد. شما عزیزان برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به صورت رایگان با کارشناسان این شرکت تجاری و بازرگانی تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید :
- ترخیص کالا و هر آنچه باید بدانید.
- ترخیص کار کیست؟چه وظایفی دارد؟
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک میرجاوه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک اصفهان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک اهواز
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک زاهدان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک قم
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک کیش
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک کرمان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک ارومیه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک جلفا
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک قشم
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک خرمشهر
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک بازرگان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک اراک
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک بندر لنگه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک بندر چابهار
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک شهید رجایی
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک گناوه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک فریدون کنار
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی بوشهر
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی پیام
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی امیر آباد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی سهلان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی سیرجان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی یزد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی شیراز
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی نوشهر
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی ارگ بم
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی
- راهنمای ترخیص کالا از ترخیص کالا از گمرک آبادان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک تبریز
- راهنمای ترخیص کالا گمرک مشهد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک اینچه برون
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک پیرانشهر
- راهنمای ترخیص کالا گمرک یزد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک باشماق
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک مهران
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک آستارا
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک دوغارون
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک بیله سوار
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک اردبیل
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک دیلم
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک سرخس
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک لطف آباد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک قزوین
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک ساری
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک کرمانشاه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک سنندج
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک زنجان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک شهرکرد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک سرو
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک پاوه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک خوی
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه آزاد تجاری انزلی
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک فولاد مبارکه اصفهان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک سمنان