سلطان یاقوت

آیا لپتاپ همراه مسافر گمرکی دارد؟

آیا-لپتاپ-همراه-مسافرگمرکی-دارد

آیا لپتاپ همراه مسافر گمرکی دارد

با توجه به اینکه تمامی کالاهایی که از مرز وارد و یا خارج می شوند این نگرانی برای افراد وجود دارد که آیا وسایل شخصی که با خود همراه می برند مانند گوشی  و لپتاپ، لوازم آرایشی و …… هنگام عبور از مرز کشور نیاز به پرداخت گمرکی دارند. و با برای همراه  بردن وسایل شخصی نیازی به دادن توضیحات می باشد. ما در این مقاله سعی داریم تا سقف مجاز کالاهای مجاز وارداتی و یا صادراتی همراه مسافر را برای شما بازگو کنیم همراه ما باشید.

لازم است بدانید که هر زمانی که شما به عنوان مسافر از کشور خارج و یا به کشور وارد می شوید هم می توانید وسایل شخصی خود (گوشی، لپتاپ، لوازم آرایش و….. ) را همراه خود وارد یا خارج کنید  و هم می توانید علاوه بر این وسایل کالایی را هم نیزوارد یا خارج کنید زیرا این کالا هم به عنوان کالای همراه مسافر شناخته می شود. زیرا براساس قوانین و مقررات یک سقفی و حد مجازی برای کالای همراه مسافر وجود دارد که اگرکالای وارداتی  در آن حد قرار بگیرد نیازی به پرداخت گمرکی برای آن نیست و یکی از مهمترین شروطی که برای کالای همراه مسافر وجود دارد این است که غیرتجاری باشد و فقط برای مصرف شخصی وارد یا خارج شود.

معمولا کالاهایی که در سفر واردات آن به همراه مسافر مجاز است کالاهایی مانند دوربین عکاسی  یا فیلم برداری، تلفن همراه، لپتاپ، مواد غذایی، مواد آرایشی  و بهداشتی و …. هرچیز دیگری که شخص مسافر برای مصرف شخصی با خود به همراه  می برد. این وسایل هیچکدام شامل گمرکی نمی شوند و به صورت رایگان از کشور وارد یا خارج می شوند.

لازم است این را بدانید که قوانین و مقررات برای مسافران ورودی به ایران و مسافران خروجی از ایران متفاوت است. که در ادامه توضیحات این مورد را هم خدمتتون ارائه می کنیم.

این مورد را نیز باید به آن توجه داشته باشین که سقفی مجازی که کالا باآن می توان  وارد کشور شود با توجه به نوع کالا متفاوت است و هر کالای برای واردات به کشور دارای محدودیت هایی است.این سقفمجازبرای کالاهایی مانند طلا و جواهرات و یا فرش و تابلو فرش و گوشی و متعلقات آن فرق می کند.

با توجه به نوسناتی که اخیرا در خصوص ارزها وجود داردو اخیراتا مرز33 هزار تومان هم بالا رفته است بر اساس اخرین مصوبه هیئت دولت تمامی اسناد بانکی، اوراق های قرضه همراه مسافر درمرزهای هوایی فقط وفقط تا سقف 5 هزاریوروودر مرز های زمینی و سایر مرزهای دیگر تا مرز دو هزار یورو می باشد.

این محدودیت های اعمال شده توسط دولت به خاطر حفظ سرمایه در داخل کشور وعدم اجازه خروج آن از کشور می باشد بدین منظور که برای واردات ارز به کشور هیچگونه محدودیتی در اینخصوص وجود ندارد وفقط مبالغ ارزی بیشتر از ده هزار دلار  و یاارزهای معادل آن برای واردات باید اعلامیه ارزی تنظیم شود. یکی از موارد مهم دیگر در خصوص واردات ارز ایناست که ورود ارزهای مجاز ازطریق سیستم بانکی تا هر میزان که بخواهید مجاز بوده و به راحتی می توانید به جا به جایی ارز از طریق سیستم بانکی اقدام نمایید.

مسافر تا چه میزان می تواند کالا وارد کند و حقوق گمرکی پرداخت نکند:

برای اینکه در زمان سفر برای شما در فرودگاه معطلی پیش نیاید و از پرواز جا نمانده و ضرری در این خصوص به شما وارد نشود بهتر است در خصوص کالای همراه مسافر اطلاعاتی داشته باشید. براساس آخرین اطلاعیه ها اگر کالایی که همراه مسافراست بیشتر از هشتاد دلار باشد می توان به راحتی بدونه پرداخت گمرکی آن را از گمرک ترخیص کرد اما اگر کالای وارداتی دو برابر این مبلغ باشد با پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی دو برابر قابل ترخیص هستند. با توجه به اینقانون متوجه خواهیم شد که سقف مجاز ورود کالای همراه مسافر نو بدون پرداختهیچگونه حقوق گمرکی و سود بازرگانی تا80 دلارمی باشد.

در این بین واردات برخی از کالاها غیرمجازبوده و واردات آن به کشور توسط مسافران با توبیخ و جریمه نقدی همراه است و کالا نیز ضبط می شود. کالاهای غیرمجاز شامل انواع وسایل قمار و شرط بندی، انواع مواد محترقه، انواع مشروبات الکی، انواع مواد مخدر، تصاویر و نشریه ها و فیلم های مستهجن و هر نوع کالایی مغایر با شئونات اسلامی کشورمان برای ورود به کشور درلیست کالاهای ممنوعه قرار می گیرند.

بیشتر بخوانید :