سلطان یاقوت

ترخیص حسگر مپ (Map Sensor) از گمرک

ترخیص-حسگر-مپ-از-گمرک

حسگر مپ یکی از انواع سنسورهای به کار رفته در خودرو است که همانند سنسورهای دیگر وظیفه ارسال اطلاعات به ECU خودرو را برعهده دارد. اگر این قطعه خراب شود، گزارشات اشتباه به کامپیوتر خودرو ارسال می‌شوند و پیامدهایی همچون کوبش خودرو، از کار افتادن شمع ها، مسدود شدن مش‌های کاتالیزور، تشکیل لایه کربنی و تولید گاز مونواکسید کربن را به دنبال دارد. معمولا پس از سوختن قطعه اولیه، قطعه یدکی را جایگزین آن می‌کنند. تامین عمده نیاز قطعات یدکی خودرو در داخل کشور از طریق واردات صورت می‌گیرد. ترخیص لوازم یدکی خودرو از جمله حسگر مپ، نیازمند اخذ مدارت لازمه و آگاهی کامل از قوانین و تعرفه گمرکی مربوط به آن است که در ادامه مقاله به بررسی آن‌ها پرداخته‌ایم.

حسگر مپ ( Map Sensor) چیست و چه وظیفه‌ ای دارد؟

حسگر MP مخفف عبارت انگلیسی Manifold Absolute Pressure Sensor به معنای فشار مطلق منیفولد هواست که یکی از سنسورهای به کار رفته در تمام خودروها می‌باشد و به طور مستقیم با کامپیوتر خودرو یا ECU در ارتباط است. سیستم کنترل الکتریکی خودرو یا همان ECU خودرو، یکی از مهم‌ترین بخش هاست که وظیفه کنترل اطلاعات ارسالی از سنسورها و در صورت نیاز، ارسال دستورهای لازم به بخش‌های مختلف خودرو را برعهده دارد.

سنسور مپ در قسمت مجرای ورودی هوا به موتور قرار می‌گیرد و با یک شلنگ به دریچه ورودی هوا در منیفولد هوا متصل است. وظیفه این حسگر، نظارت و کنترل بر مقدار هوای مکش‌شده یا ورودی به موتور است. این قطعه اطلاعات حاصل از بررسی مداوم فشار هوای موجود در منیفولد ورودی هوا را به صورت انرژی الکترونیکی به کامپیوتر خودرو ارسال می‌کند. اگر سنسور مپ وظیفه خود را به درستی انجام ندهد، خودرو از کار می‌افتد؛ زیرا کامپیوتر خودرو قادر به اندازه‌گیری فشار وارد شده به داخل موتور نیست و تنها براساس اطلاعات دریافتی از حسگر مپ عمل می‌کند.

سیستم کنترل الکتریکی خودرو، پس از پردازش این اطلاعات، اقدامات زیر را انجام می‌دهد:

  • تعیین میزان سوخت مورد نیاز برای هر سیلندر جهت احتراق مطلوب و کامل؛
  • مدیریت و کنترل دریچه هوا؛ یعنی میزان باز یا بسته بودن آن.

بررسی دلایل و علائم خراب شدن حسگر مپ در خودرو

حسگر مپ در خودرو به صورت قطعه فابریک و اصلی وجود دارد؛ اما دلایلی ممکن است در طول زمان سبب سوختن و خرابی آن شوند که این دلایل عبارتند از:

  • مصرف سوخت با کیفیت پایین در موتور خودرو: از آنجا که سنسور مپ به طور مستقیم با سوخت خودرو در ارتباط است، سوخت بی کیفیت از عمر کاری این حسگر می‌کاهد.
  • خراب شدن شمع‌ها: زمانی که در خودرو از شمع‌های معیوب و خراب استفاده شود، فرآیند احتراق سوخت به درستی انجام نمی‌شود و دود منتشر شده در نتیجه احتراق ناقص، می‌تواند در عملکرد سنسور اختلال ایجاد کرده یا عمر آن را کاهش دهد.
  • تصادف خودرو و وارد شدن ضربه‌های شدید به آن: اگر هنگام تصادف به این سنسور حساس ضربه وارد شود، آسیب دیده و خراب می‌شود.

شاید این سوال برای شما پیش بیاید که از کجا بفهمیم سنسور مپ خودرویمان سوخته یا از کار افتاده است؟ در جواب باید بگوییم برخی علائم ظاهری پس از خرابی حسگر مپ خودرو قابل مشاهده هستند که شامل وارد زیر می‌شوند:

  • ریپ زدن خودرو؛
  • لرزش خودرو در حالت‌های نرمال؛
  • دوده گرفتن سر شمع‌ها؛
  • کاهش قدرت موتور به صورت ناگهانی؛
  • افزایش مصرف سوخت؛
  • روشن شدن چراغ چک خودرو؛
  • افزایش میزان آلایندگی خودرو.

واردات حسگر مپ خودرو

دو دلیل عمده سبب شده تا عمده نیاز صنعت خودروسازی داخلی و نیاز بازار به حسگر مپ خودرو از طریق واردات از کشورهای خارجی تامین شوند و این دلایل عبارتند از:

  • بیشتر خودروهای مصرفی در ایران در نمایندگی‌های خودروهای خارجی تولید یا به طور مستقیم از کشورهای تولید کننده وارد می‌شوند. در نتیجه می‌توان گفت خودروهایی که توسط مردم ایران در جاده‌ها استفاده می‌شوند، عمدتا وارداتی هستند.
  • تمامی حسگرهایی که در یک خودرو به کار می‌روند باید با نوع کامپیوتر خودرو یا ECU آن تناسب داشته باشند؛ وگرنه این سنسورها وظایف خود را انجام نخواهند داد و عملکرد خودرو با مشکل مواجه می‌شود.

عمده این واردات از کشورهای آلمان، فرانسه و کشورهای آسیایی همچون چین، کره جنوبی، ژاپن، امارات متحده عربی صورت می‌گیرد. در دهه اخیر به دلیل تحریم‌های وارداتی علیه ایران و همچنین پیشرفت دبی در صنعت خودروسازی و ساخت قطعات یدکی خودروها، این شهر که بزرگ‌ترین شهر امارات است، نقش پررنگی در صادرات قطعات یدکی خودرو از جمله حسگر مپ به ایران داشته است.

مجوزهای لازم جهت ترخیص حسگر مپ خودرو از گمرک

جهت ترخیص حسگر مپ خودرو از گمرک، اخذ مدارک زیر الزامی است:

  • مجوز فنی از دفتر صنایع تجهیزات برقی و الکترونیکی-بدون انتقال ارز با شرط محل تامین ارز

شامل: واردات قطعات یدکی برای ارائه خدمات پس از فروش شرکت‌های تولیدی وسایل حمل و نقل.

  • مجوز فنی از کمیسیون ماده 1 سازمان توسعه تجارت برای کالاهای مستعمل.
  • مجوز ارزی از دفتر صنایع تجهیزات برقی و الکترونیکی-تخصیص ارز.

تعرفه گمرکی جهت ترخیص حسگر مپ خودرو

کد تعرفه جهت ترخیص حسگر مپ خودروهای سواری از گمرک 90292022 می باشد که دارای حقوق ورودی 5% و اولویت کالایی 23 است.

کد تعرفه جهت ترخیص حسگر مپ خودروهای سنگین از گمرک 90292023 می باشد که دارای حقوق ورودی 5% و اولویت کالایی است.

 

خدمات شرکت سلطان یاقوت در خصوص ترخیص حسگر مپ خودرو از گمرک

جهت همکاری و یا کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ترخیص مپ خودرو از گمرک می‌توانید با کارشناسان ترخیص کار ماهر و باتجربه شرکت سلطان یاقوت تماس بگیرید.

تلفن های تماس: 09121995406  – 02128111034

بیشتر بخوانید :

5/5 - (1 امتیاز)