حمل و نقل کالاهای تجاری به روش های مختلفی از جمله ریلی، هوایی ، زمینی، دریایی امکان پذیر است. که بر اساس نوع کالایی که می خواهیم جا به جا کنیم و هزینه هایی که در نظر گرفتیم می توان آنها را انتخاب کرد. در این مقاله قصد داریم به توضیح و تشریح این روشها و مزایا و معایب آن بپردازیم با ما همراه باشید.
حمل و نقل بین المللی به چه معناست
اصولا اگر کالایی را بیرون از مرزهای کشور خریداری کنیم. برای اینکه به دستمان برسد باید به یکی از سه روش زمینی هوایی دریایی از مرزهای کشور ها عبور کرده تا به دستمان برسد. به همین دلیل باید برقوانین و مقررات بین کشور ها آگاه باشیم تا بتوانیم به راحتی کالای خود را دریافت کنیم. این قوانین و مقررات می تواند به روش های بسته بندی کالا، نوع حمل و نقل کالا و ….. اشاره داشته باشد. فرقی ندارد که محموله یا کالای مورد نظر چیست می تواند گاها نامه ای باشد و یا می تواند وسیله ای گران قیمت مانند طلا و جواهرات و یا کالاهای بزرگ از وسیله های خانگی گرفته تا تجهیزات کارخانه ای و ….. هرکدام از اینها که باشد فرقی ندارد ولی شما برای حمل و نقل بین المللی کالاها باید برا قوانین و قواعد و اصطلاحات بازرگانی و رویه های مرسوم دیگر در این زمینه آگاهی و اطلاعات کافی را داشته باشید.
کریر و فوروارد در حمل و نقل های بین المللی یعنی چی؟
کریر و فوروارد از شرکت های حمل و نقل و بین المللی برای کالاها هستند که تجار می توانند از این طریق اقدام به حمل و نقل کالاهای خود کنند. این شرکت ها می توانند هم شخصی حقیقی و هم شخصی حقوقی باشند.
کریر شرکتی در زمینه حمل و نقل کالا است که با عقد قرار داد با تجار و بازرگانان تعهد می دهد که کالا را از مبدا به مقصد مورد نظر برساند. شرکت های کریر معمولا خود صاحب وسیله حمل و نقل هستند و یا آن ها را اجاره کرده اند. این شرکت ها بر مراحل مختلف کالا از بارگیری تا تحویل کالا به گیرنده در مقصد و همچنین انجام برخی مراحل گمرکی و …… نظارت داشته و دایره مسئولیت بالایی دارند.
شرکت های فورواردی نیز می تواند اشخاصی حقوقی و یا حقیقی باشند که در قبال دریافت هزینه ای از صاحب کالا، کالا را از طرق مختلف ارسال می کنند. با این تعریف می توان گفت که شرکت های فوروارد در واقع نوعی واسطه گر هستند. واسطه ای بین شرکت های حمل و نقل و تاجران و بازرگانان اما مسئئولیتی را برعهده نمی گیرند به همین دلیل کار کردن با این شرکت ها ریسک بیشتری دارد. اما می توان گفت که هزینه های آن به مراتب کمتر از شرکت های کریر است.
انواع حمل و نقل
حمل و نقل همانطور که می دانید به انواع مختلف هوایی، زمینی، دریایی و ریلی تقسیم بندی می شود که هر کدام از اینها مزایا و معایبی دارد که در ادامه به توضیحات بیشتر در این خصوص می پردازیم با ما همراه باشید.
حمل و نقل جاده ای
این نوع از حمل و نقل یکی از اصلی ترین و قدیمی ترین روش های حمل و نقل در تمام دنیا می باشد که حجم قابل توجهی از تجارت و بازرگانی در دنیا از طریق این روش امکان پذیر بوده و انجام می شود. برای اثبات قدیمی بودن این روش می توان به جاده ابریشم و راه های سوشه اشاره کرد که در گذشته از طریق این جاده ها برای جا به جایی کالاها اقدام می کردند. کامیون نیز یکی از مهمترین وسیله ها در حمل و نقل جاده ای می باشد. بخاطر داشتن مرزهای زمینی با اکثر کشور ها این روش بسیار پر طرفدار می باشد و هزینه های بسته بندی و حمل و نقلی آن نسبت به سایر روش ها کمتر است. اما خطراتی مانند فاسد شدن کالاهای خوارکی و یا حمله راهزنان و …. وجود دارد.
حمل و نقل هوایی
حمل و نقل هوایی روشی نسبتا نوین در کنار باقی روش های حمل و نقل کالا می باشد. امروز نیز در اکثر کشور ها پایانه های هوایی باربری و فرودگاه های باربری وجود دارد. اما به دلیل هزینه بر بودن این روش در میان سایر روش های حمل و نقل کالا از این روش کمتر استفاده می شود. از حمل و نقل هوایی معمولا برای کالاهایی استفاده می شوند که فساد پذیر هستند و باید سریعا به مقصد برسند و یا برای کالاهایی بسیار گران قیمت مانند طلا و جواهرات که ریسک بالایی برای ارسال آن به روش های دیگر وجود دارد.
حمل و نقل ریلی
این نوع از حمل و نقل یکی از روش های حمل و نقل زمینی است و شباهت هایی با روش جاده ای دارد. از قطار های باری برای حمل و نقل در روش های ریلی استفاده می شود. این روش مواقعی که بارهایی با حجم و تعداد بالا باشد بیشتر مورد توجه قرار می گیرد زیرا بسیار مقرون بصرفه و ارزان می باشد.
حمل و نقل دریایی
می توان گفت که این روش یکی از پر کاربرد ترین روش های حمل و نقل کالاها می باشد. زیرا قریب به اتفاق کشور های جهان به آبهای آزاد و دریا ها راه دارند. یکی از مهمترین آبراهه های جهان به نام خلیج فارس نیز در ایران قرار دارد و به همین دلیل حجم زیادی از کالاها از این طریق صادر و وارد می شود. همچنین دریای خزر نیز یکی از مهمترین آبراهه ها برای کشور های اروسیایی می باشد. اما خوب خطراتی نیز دارد که نسبت به سایر روش ها ریسک بالاتری دارد و همچنین زمان بیشتری طول می کشد تا کالا به مقصد برسد.
سلطان یاقوت
شرکت سلطان یاقوت با تجربه بیست ساله آماده ارائه خدمات ترخیص کالا و تجارت و بازرگانی می باشد. ترخیص کاران زبده این شرکت امور حمل و نقل و ترخیص کالای شما از گمرک را در سریعترین زمان ممکن با حداقل قیمت انجام می دهند. از سری خدمات این شرکت تجاری و بازرگانی: ثبت سفارش، خرید کالا، حمل و نقل، ترانزیت و ترانشیپ کالا، اخذ مجوزات لازم، دریافت پته گمرکی ، دریافت برگ سبز و ….. می باشد. شما عزیزان برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به صورت رایگان با کارشناسان این شرکت تجاری و بازرگانی تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید :
- ترخیص کالا و هر آنچه باید بدانید.
- ترخیص کار کیست؟چه وظایفی دارد؟
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک میرجاوه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک اصفهان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک اهواز
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک زاهدان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک قم
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک کیش
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک کرمان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک ارومیه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک جلفا
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک قشم
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک خرمشهر
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک بازرگان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک اراک
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک بندر لنگه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک بندر چابهار
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک شهید رجایی
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک گناوه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک فریدون کنار
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی بوشهر
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی پیام
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی امیر آباد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی سهلان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی سیرجان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی یزد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی شیراز
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی نوشهر
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی ارگ بم
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی
- راهنمای ترخیص کالا از ترخیص کالا از گمرک آبادان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک تبریز
- راهنمای ترخیص کالا گمرک مشهد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک اینچه برون
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک پیرانشهر
- راهنمای ترخیص کالا گمرک یزد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک باشماق
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک مهران
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک آستارا
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک دوغارون
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک بیله سوار
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک اردبیل
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک دیلم
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک سرخس
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک لطف آباد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک قزوین
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک ساری
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک کرمانشاه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک سنندج
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک زنجان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک شهرکرد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک سرو
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک پاوه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک خوی
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه آزاد تجاری انزلی
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک فولاد مبارکه اصفهان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک سمنان