اینویس چیست و چه کاربردی در تجارت و بازرگانی دارد؟
این را بدانید که در تجارت و بازرگانی بین المللی اسناد و مدارکی وجود دارند که بسیار مهم میباشند و به اسناد حمل و نقل معرف هستند. در این اسناد تمامی مشخصات محموله ها و کالاها را در خود دارند. این اسناد یکی از مهمترین مدارک در مبادلات خارجی میباشند و میتوان از آنها به عنوان شناسنامه کالا یاد کرد. اینویس نیز یکی از همین اسناد مهم میباشد که آشناییت با آن برای بازرگانان ضروری و مهم است. این اسناد بین المللی حاوی اطلاعات مهم در مورد کالا و مشخصات آنها هستند که با واژگان تخصصی حمل و نقل نوشته میشوند و دقیقا به همین دلیل داشتن آنها در روابط تجاری بین المللی مهم است. میتوان گفت که تاجر بعد از خرید کالا و طی کردن تعهدات و پروسه مالی و تسویه حساب با بانک و فروشنده با ارائه این اسناد میتواند تشریفات گمرکی کالای خود را انجام داده و از گمرک ترخیص کند.
اسناد حمل چیست؟
همانطور که در بالاتر اشاره شد اسناد حمل از مهمترین مدارک در تجارت و بازرگانی بین المللی هستند و به دو گروه اسناد حمل متعارف و اسناد حمل خاص تقسیم میشوند. اینویس از سری اسناد حمل متعارف میباشد که در تمامی تجارت و بازرگانیها یکی از اسناد مورد نیاز است نام دیگر اینویس ( فاکتور ) میباشد. از انواع دیگر اسناد حمل متداول در هر تجارت میتوان به گواهی مبدا، گواهی آزمایش و بازرسی، پکینگ لیست، بیمه نامه، بارنامه و …. اشاره کرد. اسناد خاص نیز شامل اسنادی است که جدا گانه برای هر کالا از طرف گمرک با اطلاعیه ها و بخشنامه ها در خواست می شود که تجار عزیز باید قبل از اقدام به تجارت و بازرگانی کالایی حتما بخشنامه ها و اطلاعیه های مخصوص به آن کالا را مطالعه نمایند تا در زمان ترخیص کالا از گمرک دچار مشکل نشوند و ترخیص سریع و کم هزینه را تجربه نمایند.
اینویس چیست؟
حال با تمام توضیحاتی که دادیم به این نتیجه رسیدیم که اینویس یکی از اسناد مهم تجاری میباشد و جز اسناد حمل متداول است یعنی باید در تمامی اسناد حمل وجود داشته باشد. به طور کلی اینویس سیاهه خرید یا فاکتور خرید میباشد و که این خود نوعی سند تجاری و مهم در تشریفات گمرکی به حساب میآید. هر کالایی که خریداری شود دارای اینویس است که اینویس نشان دهنده ارزش کالای خریداری شده و تعداد آن است. بر اساس تشریفات بین المللی این سند توسط فروشنده تهیه و به نام خریدار زده میشود. فروشنده بعد از تنظیم کردن این سند باید آن را به تایید مسئول حسابداری خود در شرکت خود برساند و بعد برای گمرک و خریدار ارسال کند. از سوی دیگر خریدار باید این سند را برای ترخیص کالا از گمرک مقصد ارائه کند تا بررسی و تاییدیه آن ارسال شود.
چه اطلاعاتی باید در سند اینویس وجود داشته باشد؟
لازم است بدانید بر عکس تمامی اسناد گمرکی که همگی قالبی از بیس تعیین شده دارند سند اینویس به این صورت نبوده و قالب و ساختاری از پیش تعیین شده ندارد. و فروشنده میتواند طبق سلیقه خود این سند را تنظیم نماید اما یک سری قوانین در این خصوص وجود دارد که فروشنده باید رعایت کند. به عنوان مثال تمامی اطلاعات درجی بر روی سند اینویس باید بر روی کاغذی مارک دار ترجیحا دارای مارک شرکت فروشنده ثبت شود. همچنین این اطلاعات باید دارای تاریخ صدور باشند. شماره اینویس و مسلسل یکی از مهم ترین اطلاعات است. اطلاعات مربوط به فروشنده که شامل نام شرکت، آدرس پستی، تلفن و …. میباشد نیز باید درج شود. به همین ترتیب اطلاعات گیرنده کالا نیز باید ثبت شود. کد تعرفه گمرکی یکی دیگر از اطلاعات مهم و مورد نیاز در اینویس میباشد و برای رعایت کردن اصول تجاری باید حتما ذکر شود، قیمت کل کالا، قیمت واحد کالا، تعداد کالا، مشخصات کالا به صورت دقیق و ردیف خدمات اینها تمامی اطلاعات است که باید حتما در سند اینویس یا همان فاکتور قید شود.
تفاوت پروفروما اینویس و اینویس در چیست؟
باید گفت که اینویس نوعی سند رسمی به حساب میآید اما پروفروما اینویس در واقع رسمیت نداشته و صرفا برای اطلاع قبلی است. اطلاعاتی که در پروفروما اینویس درج می شود معمولا قابل تغییر هستند. اما پس از تایید شرایط درج شده در پروفروما اینویس توسط خریدار و فروشنده، مفاد آن باید رعایت شوند. پروفروما اینویس معمولا بعد از دریافت قیمت از فروشنده تنظیم میشود یعنی بعد از استعلام قیمت ها و بررسی آنها توسط خریدار و خرید کالا سند اینویس صادر میشود.
شرکت سلطان یاقوت
شرکت سلطان یاقوت با داشتن تجربه درخشان در زمینه ترخیص کالا از کلیه گمرکات و همچنین بکار گیری مشاورینی زبده و کاردان در امور ترخیص کالا آماده خدمت رسانی در زمینه ترخیص کالا های مختلف برای شما عزیزان می باشد. این شرکت تمامی خدمات تجاری و بازرگانی شما را از اول ثبت سفارش و اخذ مجوزات و …. تا ترخیص و تحویل کالای مورد نظر را برعهده گرفته و در کمترین زمان و با کمترین هزینه به انجام می رساند. شما عزیزان می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه ترخیص کالا های مختلف با مشاوران این شرکت تجاری و بازرگانی تماس بگیرید و به صورت رایگان مشاوره بگیرید.
بیشتر بخوانید :
- ترخیص کالا و هر آنچه باید بدانید.
- ترخیص کار کیست؟چه وظایفی دارد؟
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک میرجاوه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک اصفهان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک اهواز
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک زاهدان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک قم
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک کیش
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک کرمان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک ارومیه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک جلفا
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک قشم
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک خرمشهر
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک بازرگان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک اراک
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک بندر لنگه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک بندر چابهار
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک شهید رجایی
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک گناوه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک فریدون کنار
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی بوشهر
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی پیام
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی امیر آباد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی سهلان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی سیرجان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی یزد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی شیراز
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی نوشهر
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی ارگ بم
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی
- راهنمای ترخیص کالا از ترخیص کالا از گمرک آبادان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک تبریز
- راهنمای ترخیص کالا گمرک مشهد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک اینچه برون
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک پیرانشهر
- راهنمای ترخیص کالا گمرک یزد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک باشماق
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک مهران
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک آستارا
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک دوغارون
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک بیله سوار
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک اردبیل
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک دیلم
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک سرخس
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک لطف آباد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک قزوین
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک ساری
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک کرمانشاه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک سنندج
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک زنجان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک شهرکرد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک سرو
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک پاوه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک خوی
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه آزاد تجاری انزلی
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک فولاد مبارکه اصفهان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک سمنان